vrijdag 21 oktober 2011

Give aways effectief en vergroten merkbekendheid

Give aways kunnen net zo effectief zijn als tv- en printreclame. Dit blijkt uit een recent onderzoek van de Britse branchevereniging BPMA (British Promotional Merchandise Association). Het externe marktonderzoekbureau ondervroeg ad random 14.728 volwassenen in Groot Brittanni√ę inzake give aways die ze het afgelopen jaar zakelijk of priv√© hadden gekregen. Daaruit kwam o.a. naar voren dat 66% van de ondervraagden zich de bedrijven c.q. merken herinnerden van wie ze het gadget hadden gekregen. Van hen gaf 79% aan dat ze (zeer) waarschijnlijk met de betreffende bedrijven zaken zouden gaan doen.

Goed voor merkbekendheid. Opvallend is ook dat 56% van de respondenten zei beter over het merk/bedrijf te denken na ontvangst van het presentje. Een kleine 85% vindt dat weggevertjes de bekendheid van het merk en/of bedrijf vergroten. Bijna 90% van de ondervraagden behoudt de give away meer dan een jaar.

Wilt u ook uw bedrijf positief onder de aandacht brengen en houden? Kijk dan eens op MultiGift.nl voor leuke give aways en andere relatiegeschenken die met uw bedrijfsnaam en/of logo bedrukt kunnen worden. Hier vindt u ook eindejaarsgeschenken voor uw klanten en personeel.

Bron: PromZ
© 2011 MultiGift Relatiegeschenken B.V. Mogelijk gemaakt door Blogger.