dinsdag 6 december 2011

Tips voor het maken van kerstpakketten

Een duidelijk waarneembare trend is dat steeds meer bedrijven overgaan tot het zelf maken van kerstpakketten. Op deze manier kunnen klanten en relaties specifieker benaderd worden en wordt het weggeven van een kerstpakket nog persoonlijker. Ook kan binnen het vastgestelde budget “veel meer kerstpakket” worden gerealiseerd wanneer deze zelf gemaakt wordt. Maar waar moet u op letten? Hieronder staan onze tips voor het zelf maken van kerstpakketten voor relaties en personeel.

  • Kies een thema dat aansluit bij uw bedrijf, activiteiten en/of doelgroep. In het algemeen is het thema "eten en drinken" altijd goed, maar is het thema duurzaam belangrijk binnen uw organisatie, voeg dan bijvoorbeeld ook een duurzaam relatiegeschenk toe om dat extra te benadrukken.
  • Maak een kerstpakket nog persoonlijker door middel van een persoonlijke boodschap of inhoud op maat. Is uw klant of personeelslid een voetballiefhebber, dan is een boekje met historische voetbal gebeurtenissen beslist een gewaardeerde toevoeging aan uw kerstpakket. Maar een handgeschreven kaartje is vaak ook al voldoende om de persoonlijke relatie met klanten en relaties te benadrukken.
  • Zorg ervoor dat de inhoud van uw kerstpakket opvalt. Ook al worden (sommige) artikelen niet door de ontvanger zelf gebruikt, meestal vinden deze altijd wel de weg naar een ander gezins- of familielid, waardoor uw naam en boodschap toch op een leuke manier onder de aandacht blijven.
  • Maak onderscheid tussen kerstpakketten voor vrouwen en kerstpakketten voor mannen. Zorg er wel voor dat het kerstpakket ook aantrekkelijk is voor andere gezinsleden (waaronder ook kinderen).
  • Kwaliteit is beter dan kwantiteit. Liever enkele kwalitatief goede producten in het kerstpakket, dan een grote hoeveelheid minder goede producten.
  • Voegt u etenswaren toe aan uw kerstpakketten, let dan goed op de houdbaarheidsdatum. Zorg ervoor dat de THT datum van alle etenswaar ruim wordt aangehouden.
  • Bedenk hoe de artikelen in het kerstpakket het beste kunnen worden verpakt en besteed aandacht aan het verpakken.
  • Maakt u gebruik van opvulmateriaal in het kerstpakket, kies dan voor een (milieu)vriendelijk materiaal dat niet al te veel korrelt of uit elkaar valt, zodat na het uitpakken geen grote schoonmaak nodig is.
  • Gebruik als verpakking iets dat vaker gebruikt kan worden zoals bijvoorbeeld een trolley of andere tassen met bedrukking. Een bedrukte tas is bovendien een reclameartikel welke (meestal) niet meetelt voor de waarde van het kerstpakket. Onbedrukte tassen en andere relatiegeschenken zonder opdruk kunnen daarentegen wel meetellen voor de waarde van het kerstpakket. Bekijk de fiscale aspecten van het weggeven van relatiegeschenken of surf naar belastingdienst.nl.
En tot slot, besteed aandacht aan het moment waarop kerstpakketten worden weggegeven! Zomaar even een kerstpakket ergens op een bureau neerzetten is niet hoe een kerstpakket bij de ontvanger terecht dient te komen!

Wij hopen dat onze tips u in staat stellen om een aantrekkelijk kerstpakket voor relaties en personeel te maken. Wilt u meer advies of suggesties voor het zelf samenstellen van kerstpakketten, neem dan gerust contact met ons op. Tip: Bekijk ook eens onze eindejaarsgeschenken.
© 2011 MultiGift Relatiegeschenken B.V. Mogelijk gemaakt door Blogger.